Marängsviss på sommarvis

Marängsviss eller hovdessert som rätten också kallas har älskats av många generationer. Här gör du den i förnyad form med en fyllig smak av portvin och solmogna sommarfrukter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

20 - 25 maränger
1 liter jordgubbar
1 banan
2 msk portvin
1 - 3 msk strösocker
½ liter vaniljglass
½ dl tjock grädde
2 msk rivet eller hackad mörk choklad

Gör så här

Lägg några maränger i botten på 4 portionsskålar. Skölj jordgubbarna, ta bort fästena och hacka jordgubbarna ganska fint i matberedare eller för hand.

Skala bananen och hacka den tillsammans med jordgubbarna eller mosa den med en gaffel på en tallrik. Blanda jordgubbsmos och banan med portvin och socker.

Låt glassen bli ganska mjuk och vispa grädden. Häll lite av jordgubbssåsen på marängerna i skålarna, varva med glass, fler maränger och jordgubbssås strax före serveringen. Garnera med en klick vispad grädde och riven choklad.
Visningar:
1449
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Marängsviss recept
Marängsviss med..
över 2 månader
Marängsviss
över 2 månader
Hovdessert/marä
över 2 månader
Marängsviss med
av MrsC
över 2 månader
Marängbakelse
över 2 månader
Farmors marängs
över 2 månader