Marängtårta

Mjuk och len marängtårta som smälter i munnen. Klarar sig själv i ugnen över natten.

Betyg (1 röst)
Antal personer
5-7

Ingredienser

5 st äggvitor
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Kokos (till formen)

Till serveringen:
Vispad grädde
Hallon
Florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 250C.

Smörj en rund bakform och beströ med kokos.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. (Bunken skall kunna hållas uppochned).

Blanda socker, vaniljsocker , bakpulver och rör ner i äggvitorna. Häll blandningen i formen och ställ in i ugnen när den är 250C.

Stäng av ugnen direkt och låt stå minst 6 timmar. Låt gärna stå över natten.

Servera med vispad grädde och halvtinade hallon på toppen. Pudra över med lite florsocker
Visningar:
5374
Sparat:
121

LIKNANDE RECEPT

Marängtårta recept
Dajmtårta / Dai..
över 2 månader
Marängtårta
över 2 månader
Fryst hallon- o
av lisled
över 2 månader
Rice Krispies m
av Annras
över 2 månader
Krispig marängt
av lennali
över 2 månader
Iskall dumlemar
av monfo
över 2 månader