Marängtårta

En variant på Ria Krispiestårta fast här med chokladkräm.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12

Ingredienser

3 äggvitor
2 ½ dl socker
3 dl Rice Krispies

Fyllning:
1 dl vatten
2 ½ msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde

Garnering:
30 g mörk choklad

Gör så här

Maräng: Sätt ugnen på 150 g. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 min tills marängen är blank.
Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 tim. Ta ut långpannan och dela marängen i 2 delar.

Fyllning: Koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smält.
Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen. HIt kan förberedas dagen innan. Förvara då botten med kräm svalt.
Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad över vattenbad. Ringla med hjälp av en gaffel ett mönster på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering.
Visningar:
9564
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Marängtårta recept
Dajmtårta / Dai..
över 2 månader
Marängtårta
över 2 månader
Fryst hallon- o
av lisled
över 2 månader
Rice Krispies m
av Annras
över 2 månader
Krispig marängt
av lennali
över 2 månader
Iskall dumlemar
av monfo
över 2 månader