Marängtårta

Glutenfritt

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10 bitar
Marängtårta

Ingredienser

Bottnar:
4 äggvitor
0,5 krm bikarbonat
0,5 krm salt
2 dl socker
3 msk maizena
50 g mandel , skållad , mald

Fyllning och Garnering:
4 äggulor
Rivet skal och saft av 1 apelsin
Saft från 0,5 citron
2 msk socker
2 - 3 dl vispgrädde
ca 1 liter jordgubbar
8 - 10 strimlade rostade mandlar

Gör så här

Vispa äggvitorna med bikarbonat och salt till hårt skum.

Blanda maizena och mandel vänd ner det i marängsmeten

Bred ut på bakplåtspapper till 2 runda bottnar ca 21 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen 150 grader ca 1 h.
Låt dem kallna på galler.
Förbered under tiden fyllningen.

Blanda äggulor, apelsinskal, saften av frukterna, socker i en rostfri eller teflonkastrull. Sjud krämen tjock under vispning på svag värme. Låt krämen kallna.

Vispa grädden, dela jordgubbarna i halvor.

Bred citronkrämen på den understa Bottnen strax före servering. Täck med jordgubbshalvor. Lägg på den andra bottnen.

Garnera kanten med spritsade gräddtoppar och halverade jordgubbar. Servera genast.
Visningar:
2974
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Marängtårta recept
Dajmtårta / Dai..
över 2 månader
Marängtårta
över 2 månader
Fryst hallon- o
av lisled
över 2 månader
Rice Krispies m
av Annras
över 2 månader
Krispig marängt
av lennali
över 2 månader
Iskall dumlemar
av monfo
över 2 månader