Marängtårta med nötsmak

God marängtårta med nötsmak. Lägg ihop tårtan direkt på serveringsfatet. Den är lättast att handskas med då.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

150 g hasselnötskärnor
175 g siktat florsocker, 3 dl
1 msk potatismjöl
6 äggvitor
Matfett till pannkakslaggen
Vetemjöl till pannkakslaggen

Fyllning och garnering:
100 g blockchoklad
5 dl vispgrädde
1 msk strösocker
50 g hasselnötskärnor
Lite kakaopulver

Gör så här

Rosta alla 200 g nötkärnor i ugnen. Gnid av skalen på en handduk. Mal 150 g på mandelkvarn och blanda det med florsocker och potatismjöl.

Vispa vitorna till hårt skum, fortsätt vispningen några minuter samt vänd försiktigt ner nötblandningen.

Lägg ca 1/5 av smeten åt gången i smord och mjölad pannkakslagg, bred ut den jämnt och grädda i 175 graders ugn ca 10 minuter. Lätt bottnarna bredvid varandra alldeles plant.

Smält blockchokladen i fingervarmt vattenbad, högst 37 grader. Bred ut den tunt på folie till format 30x24 cm. Låt chokladen nästan kallna och linjera sedan upp den i 3 cm breda längder. Dela längderna i 12 bitar på 8 respektive 6 cm.

Vispa grädden och blanda den med sockret. Hacka de resterande nötterna, blanda dem med 2/3 av grädden. Bred nötgrädden mellan bottnarna. Täck tårtan ovanpå och runt kanterna med resten av grädden.

Lägg de långa chokladplattorna ovanpå tårtan, ställ de kortare runt kanten och sikta kakao över.
Visningar:
1289
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Marängtårta recept
Dajmtårta / Dai..
över 2 månader
Marängtårta
över 2 månader
Fryst hallon- o
av lisled
över 2 månader
Rice Krispies m
av Annras
över 2 månader
Krispig marängt
av lennali
över 2 månader
Iskall dumlemar
av monfo
över 2 månader