Marabou chokladkaka

Namnet kommer av Marabou bakpulver.
Receptet är från 1943

Betyg (12 röster)
Antal personer
ca 8
Marabou chokladkaka

Ingredienser

100 g blockchoklad eller 2 msk kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk Marabou bakpulver
100 g smör
2 dl socker
1 msk vanilinsocker
2 ägg
1 dl grädde

Gör så här

Smörj och brödbeströ en kakform (rund eller avlång)
Tag fram alla ingredienser,
Mjöl och bakpulver siktas eller röras samman, används kakaopulver så tillsätt detta.
Fettet röres smidigt.
Äggulor, socker och vanilinsocker tillsättas.
Därefter den smälta blockchokladen (om sådan används) och sedan växelvis grädden och mjölblandningen.
Vitorna vispas till skum och vändas ner försiktigt.
Smeten bredes ut i formen och kakan gräddas i svag-medelgod ugnsvärme, 175 - 225* C , 35 - 40 min. Prövas med sticka.
Kakan bör få stå kvar i formen en kort stund innan den stjälpes upp. Överpudras gärna med lite florsocker.
Serveras till kaffe, te eller saft.
Visningar:
18581
Sparat:
814

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
Chokladkaka på ..
av kimia
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Långpannekaka m
av Liliane
över 2 månader