Marias Trattkantarellsoppa med varma snittar

Ljuvligt god varm höstsoppa! Jag har även serverat den som huvudrätt ibland, men då måste man givetvis göra mer!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 1 l rensade trattkantareller
1/2 hackad gul lök
1 msk smör
8 dl mild buljong (tärning)
3 dl vispgrädde
1/2 dl torr sherry
salt
peppar
Snittar:
4 skivor formfranska
smör
2 tomater
färsk basilika
salt
peppar
1 bit grevéost

Gör så här

Fräs trattkantarellerna och löken i smöret i en stor kastrull. Häll på buljong och grädde och låt soppan koka ihop under ca 10 min. Tillsätt sherryn och smaka av med salt och peppar. Red av soppan med lite vetemjöl utrört i vatten om du önskar en simmigare konsistens. Sätt ugnen på 225°. Dela brödskivorna mitt i tu på diagonalen. Bred på smör, lägg på skivad tomat, salta och peppra en aning. Lägg på hela basilikablad och hyvla på lite ost. Gratinera snittarna på plåt i ugnen i ca 10 min. Servera med trattkantarellsoppan.Smaklig måltid!
Visningar:
6119
Sparat:
80
Trattkantarells..
av lennali
över 2 månader
Enkel trattkant
av mllu
över 2 månader
Trattkantarells
över 2 månader
Trattkantarells
av thax
över 2 månader
Trattkantarells
av zonale
över 2 månader