Maries Köttgryta (Griskött)

Fantastiskt god köttgryta baserad på griskött.

Betyg (6 röster)
Antal personer
10 st
Maries Köttgryta (Griskött)

Ingredienser

1 kg Grytbitar (helst griskött)
5 dl Utspädd äppeljuice
1 dl Kinesisk soja
1 st. Gul lök
1 tsk Svartpeppar
1 tsk malen ingefära
2 - 3 st. Vitlökar
2 - 3 msk äppelcidervinäger
3 tsk Curry
3 msk Mjöl
3 - 5 msk Creme fraiche

Gör så här

Blanda allt i en stor gryta och låt det stå i minst 3 timmar. Ex: Du kan göra den på kvällen innan och sen tillaga den till middag dan efter, det gör ingenting att den står längre än 3 timmar som jag har skrivit.
Efter köttgrytan stått i 3 timmar eller över natten så ska du koka den i cirka 30 min. Om du vill veta att grytan verkligen är klar, så kan du smaka av köttet.
Tillbehör på sidan om: Jordnötter, mandariner, gurka, tomater, sallad m.m. (Det blir jätte gott till)

Servera med ris eller kokt potatis.
Visningar:
31680
Sparat:
463

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader