Marinad

Bra marinad till kött!

Betyg (1 röst)

Ingredienser

1 dl Matolja
½ dl Kinesisk soja
2 msk Vinäger
1 msk Konc . citron (saft)
2 msk Svart vinbärs-gele eller konc . saft
1 msk Ingefära
2 st Vitlöksklyftor pressad

Gör så här

Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Förslut påsen ordentligt.

Låt köttet ligga i ett dygn och vänd påsen några gånger (så att marinaden fördelar sig) under tiden.

Vid tillagning, tag upp köttet och låt överskottet av marinaden och köttsaften rinna av.

Stek köttet i ugn eller i stekgryta, mycket gott att grilla också.
Visningar:
2428
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Kycklingspett m
över 2 månader