marinafile

många älskar den bara

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fläskfile
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 2 msk konjak
1 grönsakstärning
ca 3 dl reme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
4-5 tsk fransk ljus senap
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad persilja
1 ask hackad kryddkrasse


Tillbehör:

Kokt ris ellet kokt pressad potatis samt en god sallad till

Gör så här

putsa filen , skär den i skivor. Hacka gräslök,persilja och krassen. Mät upp konjaken och ha tänd stickor i när heten.
Hetta pannan och lägg i smör låt det bli väl brynt . Lägg ioch bryn köttet hastigt på högsta värmen stäng fläkten slå på konjaken och tänd på omedelbart. När konjaken har brunnit ut krydda med svart peppar. Tillsätt creme fraiche och koka upp Smula i buljongtärningen och tillsätt den pressade vitlöken . Rör om och smaka av med salt . Låt det puttra högst ett par minuter . Smaka slutligen av rätten mid senapen och de hackade örterna. Runda av med att röra i ca 1 msk kallt smör . Efter som rätten är både lätt gjord och snabblagad, bör den serveras nylagad . Bjud på kokt ris eller pressad potatis.

Lycka till
Visningar:
1093
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.