Marinerad kycklingfilé

Går lika bra att servera kall som varm och passar utmärkt på ett buffébord.

Betyg (13 röster)
Antal personer
4 st
Marinerad kycklingfilé

Ingredienser

4 kycklingfiléer
Margarin till stekning
Salt
Peppar

Marinad:
½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
½ dl ljus sirap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
Färsk timjan

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i margarinet. Salta och peppra.

Blanda alla ingredienserna till marinaden.

Skär den varma kycklingen i tjocka skivor. Lägg på ett uppläggningsfat som du förslagsvis garnerat med olika sorters grönsallad, gurka i stavar, olika sorters tomater, skivad rödlök etc. Skeda över marinaden.
Visningar:
20730
Sparat:
486

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader