Marinerad matjessill

Det här är en smakrik matjessill i en olje- och vinägermarinad med smak av rödlök, dill och vitlök. Om den får stå till sig några timmar i kyl blir den ännu godare.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

2 burkar matjessill i bitar, à 200 g
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 knippa dill
6 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Låt sillen rinna av väl. Skala lök och vitlök.
Hacka lök, vitlök och dill fint, och blanda det med sillen.
Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en dressing.
Vänd ner sillen i marinaden.
Visningar:
1414
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Matjessill recept
Matjessillbakel..
av majamia
över 2 månader
Matjesilltårta
över 2 månader
Västerbottenche
över 2 månader
Gammeldags sill
av lennali
över 2 månader
Sillabakelse
av MrsC
över 2 månader
Matjesilltårta
av NewDown
över 2 månader