marinerad rostbiff - kall, ljummen, eller varm

Saftig och god bas i buffé

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

C:a 1,2 kg rostbiff
salt
malen svartpeppar
smör
stektermometer!

marinad:
stekskyn från rostbiffen
1/2 dl japansk soya
1/2 dl hoisinisås
1 pressad vitlöksklyfta
172 dl hackad persilja
3 msk hackad kapris
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Bind eventuellt ihop köttet om det har en olämplig form. Krydda det rikligt runt om, smält smör i en stekpanna och bryn köttet runt om tills det fått en riktigt fin färg.
Stick in termometern i mitten av köttbiten, och ställ in i ugnen, grädda tills termometern visar 58 grader för röd-, eller 60 grader för rosa rostbiff.
Vira in rostbiffen i aluminiumfolie och lägg i en bunke att vila i 30 minuter.
Använd köttsaften som bildas i bunken till marinaden, och blanda ihop med resten av ingredienserna.
Skär upp köttet i riktigt tunna skivor, ringla marinaden över och servera, eller ställ in i kylskåp för kall servering nästkommande dag.
Kan ju även ätas som huvudrätt till potatisgratäng, -sallad.
Visningar:
6077
Sparat:
69

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.