Marinerad strömming

Marinerad strömming, ättiksströmming, lökströmming - det finns många olika benämningar på den här fiskspecialiten. Godast och bäst blir den om man häller marinaden varm över fisken, som sedan kan serveras varm eller kall, helt efter smak. Marinerad strömming är härlig att ha i kylen, till en nattsmörgås, till en söndagsfrukost, till en snabblunch. Den håller sig fint och blir nästan godare för var dag den får stå i kylen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg strömming
Salt
Peppar
1 knippa klippt dill
1 dl skorpmjöl
2 - 3 msk matfett

Marinad:
1/4 dl vinäger
3/4 dl ättikssprit, 12%
2 dl vatten
2 dl strösocker
8 hela kryddpepparkorn
1 lagerblad

Garnering:
1 - 2 hackade rödlökar
1 knippa dill

Gör så här

Rensa och filea strömmingen, skölj den och torka den på hushållspapper.

Salta fisken och strö klippt dill på köttsidan. Lägg ihop filéerna två och två.

Panera flundrorna i kryddat skorpmjöl och stek dem i matfettet.

Lägg de färdigstekta strömmingsflundrorna tätt på ett djupt fat.

Blanda marinaden i en kastrull, koka upp den och håll den varm över fisken.

Strö hackad rödlök över och garnera med lufttiga dillkvistar.
Visningar:
1935
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Italiensk pesto
över 2 månader