Marinerad struts på spett

Marinerad struts på spett är perfekt till förrätt eller drinktilltugg. Det blir alltid väldigt uppskattat. Spetten doppas i sweet chilisås, den betydligt starkare tigersåsen passar också till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

300 g strutsstek
ca 40 korta grillspett i trä
Marinad:
2 msk japansk soja
2 msk sesamolja
1 msk balsamvinäger
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk finriven ingefära
Till servering:
4 tsk rostade sesamfrön,
sweet chilisås eller tigersås

Gör så här

Skär köttet i tunna 1-2 cm breda och ca 10 cm långa remsor. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader med grill. Halvera pinnarna med en sågtandad kniv om de är långa. Trä upp köttet på spetten likt ett dragspel. Grilla spetten 2-3 minuter högst upp i ugnen. Vänd dem efter halva tiden. Strö över sesamfrön och servera med såsen i liten skål så att man kan doppa spetten i den.
Visningar:
2134
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Italiensk pesto
över 2 månader