Marinerade kycklingspett med nudlar

Grillat eller som buffé

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

900 g kycklingfilé
Ca små 30 spett

Marinad:
1 dl soja japansk eller ljus thailändsk soja
Saften av 2 pressade lime
1 dl sweet chili-sås
4 msk sesamolja
2 msk fisksås

Nudlar:
400 g asiatiska äggnudlar
1 röd paprika
1 liten squash
150 g sockerärter

Nudelmarinad:
Den sparade kycklingmarinaden
1 finstrimlad röd chilifrukt
1-2 msk finriven ingefära
1 kruka koriander

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar.

Blanda ingredienserna till marinaden och häll hälften (ca 1 1/2 dl) över kycklingen och spara resten till nudlarna. Låt kycklingen marinera någon timme eller gärna längre.

Blötlägg spetten minst 30 minuter före tillagning.

Sätt ugnen på 250°. Trä upp spetten och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla dem gärna med 1 msk soja och 1 msk olja så får de lite finare färg. Stek 2–3 min på varje sida. Kontrollera att de är genomstekta.

Nudlar: Marinad: Finstrimla chilifrukten och ta bort kärnor och mellanväggar om du inte vill ha det så starkt. Blanda ner den och ingefäran i marinaden.

Ansa och strimla paprika och squash.

Koka upp rikligt med vatten ­i en stor kastrull. Lägg ner nudlarna och koka 2 minuter. Lägg ner squash och sockerärter och låt koka med i 1­ minut. Häll av vattnet och tillsätt paprika och marinad. Rör om och tillsätt korianderbladen. Servera genast med spetten. Eller servera ljummet eller kallt på en buffé.
Visningar:
3936
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Kycklingspett recept
Kycklingspett m..
över 2 månader
Godaste Kantare..
av bubba80
över 2 månader
Kycklingsouvlak
av ros
över 2 månader
Pincho de pollo
av LaJefa
över 2 månader
Asiatiska kyckl
över 2 månader
Smarriga kyckli
av ros
över 2 månader