Marinerade morötter i pak soiblad med rostade sesamfrön och balsamicovinegrett

Ett av de vinnande recepten till tävlingen Årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

3 morötter
10 pak soiblad
1 dl sesamfrön
2 dl balsamvinäger
1/2 dl äppelcidervinäger
2 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

Skala, skiva och skär morötterna i lägre och lite bredare julienne. Blanchera snabbt och kyl ned. Ta upp morötterna och marinera med äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar samt sesamfrön som rostats i torr stekpanna till de är gyllenbruna.Blanchera pak soibladen snabbt och kyl ned. Ta upp dem och låt dem torka på lite papper eller en handduk. Lägg lite morötter i varje blad och vik ihop. Reducera balsamvinäger tills 1/2 dl återstår, blanda med olivolja, salt och peppar.
Visningar:
1018
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.