Marinerade paprikastrimlor

Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasto, men man äter ofta tapas på ett annat sätt. Antipasto serveras ofta som en förrätt medan tapas är något man tar till ett glas vin eller öl före maten, gärna på en bar. Det händer ganska ofta att man fastnar med sina tapas och struntar i middagen sen, för det är ju så gott att sitta och småäta olika rätter och beställa nya allt eftersom. Gott som tillbehör till parmaskinka och salami som man serverar på ett stort vackert fat, med några oliver och soltorkade tomater i mitten.

Betyg (1 röst)

Ingredienser

3 stora paprikor i olika färger
1/2 dl olivolja
1 msk oregano
2 hackade vitlöksklyftor
lite färsk skivad chilipeppar
salt
peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skär paprikan i strimlor och lägg dem i en ugnsfast skål med lock. Blanda olja och kryddor och häll blandningen över paprikan. Sätt in i ugnen i ca 1 timme med locket på. Låt kallna innan
Visningar:
2397
Sparat:
115

LIKNANDE RECEPT

Fyllda gifflar..
av MrsC
över 2 månader
Gratinerad fläs
över 2 månader
Fläskfile med s
av joba1
över 2 månader
Paprika- och kö
av lennali
över 2 månader
Gräddig broccol..
över 2 månader
Kasslergratäng
över 2 månader