Marinerade revbensspjäll

Det finns ingen anledning att vänta till sommaren med att prova dessa delikata revbensspjäll som är marinerade och grillas i ugnen.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,4 kg revben

Marinad:
1 dl ketchup
½ dl rödvinsvinäger
2 msk honung
1 msk soja
1 vitlöksklyfta , hackad
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
1 krm kajennpeppar

Gör så här

Lägg revbenen i en stor gryta och fyll på med vatten tills de är täckta. Koka upp på hög värme och sätt sedan ner värmen och låt revbenen sjuda i 10 minuter.

Rör ihop marinaden under tiden som revbenen sjuder. Blanda ketchup, vinäger, honung, soja, vitlök, timjan och kajennpeppar i en stor, låg skål. Blanda väl.

Låt revbensspjällen rinna av ordentligt och lägg dem sedan i marinaden. Lägg dem så att alla täcks av marinaden. Täck över med plastfolie och ställ i kylskåpet i 4 timmar eller över natten.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg revbensspjällen på ett galler över en långpanna. Grilla 40 minuter i ugnen och ös revbenen med skyn som bildas. Servera genast.
Visningar:
7594
Sparat:
107

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader