Marinerade spett med spännande sås

Behöver marineras i ca tre timmar. Servera med grillade tomater, kokt ris och en grönsallad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 pkt djupfrysta, tinade kycklingbröst, ca 700 g
2 msk olja

Marinad:
100 g finhackade valnötskärnor
Saften av en citron
1 ½ dl hönsbuljong (extrakt)
Salt
Vitpeppar
1 vitlöksklyfta
1 gul lök

Sås:
1 dl vispgrädde
1/3 av marinaden
1 dl finklippt persilja

Gör så här

Bena ur kycklingbrösten och skär dem i breda strimlor.

Blanda samman valnötter, citronsaft och buljong till marinaden. Salta och peppra.

Pressa vitlöksklyftan över marinaden. Skala löken och hacka den fint. Tillsätt löken.

Spara ungefär en tredjedel av marinaden till såsen. Lägg ner köttet i resten av marinaden. Ställ det att dra ca 3 timmar. Vänd köttstrimlorna några gånger under tiden.

Låt köttstrimlorna rinna av i durkslag, rulla ihop dem och trä upp dem på fyra spett. Spara valnötshacket i durkslaget till garnering. pensla spetten med olja. Lägg dem på grill över kolglöd. Grilla dem 3-5 på varje sida. Garnera spetten med valnötshacket från durkslaget.

Vispa grädden och blanda ner den sparade marinaden och persiljan. Bjud såsen ur separat skål till.
Visningar:
807
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader