Marinerade tiggerräkor med fänkålssås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

24 - 28 stora råa tigerräkor (700 - 800 )
Marinad:
2 msk citronsaft
3 pressade vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
1 - 1 1/2 tsk chilipulver
4 msk olivolja
Fänkålssås:
130 g färsk fänkål (drygt 2 dl fint tärnad)
1 dl torr vermouth (Noilly Prat)
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 stor kruka färsk basilika eller 1 knippa bladpersilja
150 g mjukt smör
1/2 - 1 krm cayennepeppar
Tillbehör:
4 portioner kokt ris
ca 1 dl fint tärnad röd paprika
ca 2 dl riven ost (lika delar nyriven parmesan och emmentaler)

Gör så här

Skala tigerräkorna. Blanda samtliga ingredienser till marinaden och slå den över räkorna. Blanda väl och låt räkorna marinera medan du gör i ordning resten. Koka riset och låt paprikatärningarna koka med de sista 3 - 4 minuterna. Vid serveringen blandas och smaksätts riset med den rivna ostenoch salt. Packa riset i välsmorda små formar och stjälp upp på heta portionstallrikar i samband med uppläggninge.Sås: Skär fänkålen i mindre bitar och koka den 5 - 6 minuter tillsammans med vinet och grönsaksbuljongen. Kör under tiden smöret, cayennepepparn och basilikan i en matberedare tills du får ett grönt kryddsmör. llsätt det heta fänkålskoket, inklusive buljongen, i matberedaren och kör ytterligare några minuter tills du får en slät sås. Såsen behöver knappast något extra salt. Hetta upp en stor stekpanna, helst av gjutjärn. Halstra tigerräkorna i torr och het panna ca 1 minut på varje sida. Tillsätt eventuellt lite av marinaden i sista ögonblicket av halstringen. Stjälp upp ristimbalerna på heta tallrikar, fördela såsen omkring och garnera med tigerräkorna.
Visningar:
1546
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Fänkålssås recept
Citron & fänkål..
av Boboo
över 2 månader
Kreolska tigerr..
över 2 månader
Vitvinspocherad
av Goolou
över 2 månader
Lyxig västkusts
av Fin
över 2 månader
Laxskivor med s
av kassy
över 2 månader
Champinjon-och
av Eva2
över 2 månader