Marinerade vitlöksklyftor

Betyg (0 röster)

Ingredienser

5-6 hela vitlökar
2 msk vit- eller rödvinsvinäger
1/2 msk italiensk salladskrydda
1 msk hackad färsk oregano
2 msk hackad färsk basilika
1 1/2-2 dl olivolja

Gör så här

Dela vitlökarna i klyftor. Koka upp en liter vatten och lägg ner de oskalade klyftorna. Koka häftigt i 2 minuter. Spola omedelbart med kallt vatten och låt sedan klyftorna ligga en tund i det kalla vattnet. Ta upp dem och skala dem samt dela dem i stora klyftor på längden. Lägg klyftorna i en kastrull, fyll på kallt vatten och koka upp, koka en minut och prova om klyftorna har rätt konsistens, de skall ha kvar lite av sin knaprighet. Spola de färdigkokta klyftorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i en burk med tillhörande skruvlock och tillsätt övriga ingredienser. Oljan skall precis täcka vitlökarna. Skruva på lock och skaka burken försiktigt så allt blandas. Ställ burken svalt i minst två dygn. Vänd då och då på burken. Klyftorna kan stå svalt i cirka två veckor.
Visningar:
2289
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader