Marmeladrutor

Baka sockerkakan i långpanna går betydligt snabbare än om man gräddar den i en hög kakform. Dessutom kan man göra enkla och lätta små bakelser av den stora kakan. Här med marmelad och mandelflagor som dekoration.

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 bitar

Ingredienser

150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ägg
Skal och saft av en apelsin
Skal och saft av ½ citron
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör eller margarin till formen

Garnering:
Aprikosmarmelad
Flingad sötmandel

Gör så här

Rör matfett och socker vitt och pösigt.

Rör ner äggen, ett i taget samt rivet skal av apelsinen och citronen.

Blanda mjöl och bakpulver och pressa fruktsaften.

Tillsätt mjölblandningen och saften omväxlande till smeten och bred ut den i en väl smord form av folie eller smörpapper, ca 20x30 cm.

Grädda kakan på högt läge i ugnen och känn efter med en sticka att den är väl genombakad.

Låt kakan svalna något och lossa den från formen. Bred marmelad på den ljumma kakan och strö på mandelflagorna. Skär kakan i bitar när den kallnat helt.
Visningar:
1187
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR