Marockansk gryta

Perfekt bjudmat den här årstiden. Både grytan och salladen kan göras klara dagen innan. Sedan är det bara att göra couscous som är färdig på 5 minuter.

Betyg (3 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 1/2 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska
1 msk smör till stekning
1 msk olivolja till stekning
4 gula lökar
1 msk salt
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 msk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk sambal oelek
2 msk färsk, finriven ingefära
2 burkar krossade tomater ā 400 g
1 tetra kikärter, ca 400 g

Tillbehör:
Couscous
Bladpersilja

Gör så här

Skär köttet i grytbitar. Bryn dem i smör och olja i en stekpanna. Flytta över dem till en gryta.

Skala och tärna löken grovt. Låt den fräsa med i grytan. Salta och tillsätt kryddorna som får fräsa med en kort stund.

Tillsätt tomaterna och koka under lock tills köttet är riktigt mört ca 1 1/2 timme. Rör om då och då.

Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous och morotssallad.
Visningar:
5929
Sparat:
144

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader