Marockansk partydip

En dip passar bra vid de flesta tillfällen. Denna goda och nyttiga dip kan man inte tacka nej till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
½ kruka koriander eller persilja
1 burk konserverade kikärter
2 msk färskpressad cittronsaft
2 msk olivolja
Salt
Chilisås

Tillbehör:
200 g morötter
200 g broccoli
200 g körsbärstomater
1 gul paprika
1 grön paprika
1 röd paprika
1 pitabröd eller tortillachips

Gör så här

Skala vitlöken. Skölj och hacka örterna grovt. Låt kikärterna rinna av i en sil. Lägg ner alla ingredienserna i en mixer eller matberedare och kör i ca en minut tills det har blivit en fin puré.

Häll ner dipsåsen i en skål och ställ den kallt. Förbered sedan grönsakerna. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Putsa broccolin, dela i små buketter och lägg dem i lite saltat, kokande vatten i en minut. Skölj genast med kallt vatten för att stoppa kokningen. Skölj tomaterna. Skölj och ansa paprikan och skär bort kärnor och kärnhus. Skär dem i tunna strimlor.

Ställ skålen med dipsåsen i mitten av en stor tallrik och arrangera grönsaker runt om. Pitabröd eller tortillachips passar bra i en liten brödkorg vid sidan om.
Visningar:
1309
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.