Marshmallows med kanel och apelsin

Jul marshmallows

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st
Marshmallows med kanel och apelsin

Ingredienser

21 st gelatinblad
5,75 dl socker
1,75 dl vatten
0,5 dl honung
4 st äggvitor ( 150 g)
2 tsk kanel
1 st apelsin , rivet skal från

florsocker
maizenamjöl

Gör så här

Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten.

Låt sockret, vattnet och honungen koka i en kastrull till dess att temperaturen uppgår till 131 grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering av sockret.

Vispa äggvitorna hårt och häll den varma sockerlagen över äggvitorna under fortsatt kraftig vispning.

Smaksätt smeten med kanelen och apelsinskalet. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Häll gelatinet i smeten under kraftig vispning.

Häll upp marshmallowsmeten i en plastad form och låt den stelna i kylen under några timmar. Skär kuber av den stelnade smeten och rulla dem i florsocker och maizenamjöl.
Visningar:
1486
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Marängäppelkaka
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Lyxiga sommarbu
av tina62
över 2 månader