Marsipan

Gör din egen marsipan fri från konserveringsmedel och andra tillsatser.

Betyg (3 röster)
Antal personer
1 sats

Ingredienser

25 g smör eller margarin
1 dl vatten
1 dl vetemjöl
500 g mandelmassa
4 dl florsocker

Gör så här

Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten kallna.

Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan.

Färga eventuellt marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg eller låt den vara ofärgad.

Smaksätt eventuellt marsipanen med t ex choklad, hackade nötter, apelsinskal eller kardemumma.

Observera att karamellfärg är ett tillsatsämne (sockerkulör).
Visningar:
3255
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Brorsans morots..
över 2 månader
Morots cupcakes..
över 2 månader
Sivs chokladkak
av Kicki8
över 2 månader
Chokladkolatårt..
av zonale
över 2 månader
Blåbärsprinsess..
av Fiedeli
över 2 månader
Hjärtformad tår
av sufly
över 2 månader