Marsipanfyllda vetebullar

Mandel och vetebullar är en magisk kombination som aldrig gör dig besviken. Prova de här bullarna som fullständigt smälter i munnen!

Betyg (2 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

1 pkt jäst för söta degar
4 dl fingervarm mjölk , 37 grader
1 dl kesella
1 ägg
100 g smält smör
1 dl strösocker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl florsocker
75 g maqrsipan
75 g smör

Pensling:
1 ägg
3 msk pärlsocker

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig.

Rör ner kesella, ägg, smör, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i blandningen.

Arbeta ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa en timma. Sätt ugnen på 225 grader.

Rör samman florsocker, marsipan och smör till fyllningen.

Stjälp upp och knåda degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en kvadrat, ca 40x40 cm, som du sedan skär i 25 bitar.

Lägg en klick marsipansmet på vardera degbit. Vik samman och lägg bullen i en pappers- eller aluminiumform med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna 10-12 minuter.
Visningar:
2974
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Vetebullar recept
Smörbullar med ..
över 2 månader
Saffransbullar
av Cayene
över 2 månader
Smarriga semlor..
av vaselek
över 2 månader
Vetebullar
av Ellee
över 2 månader
Vetebullar med
över 2 månader