Matiga muffins

Som en färdig smörgås fast i muffinsform, passar bra till soppor

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk råsocker
½ tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost

Fyllning:
3 dl finskuren purjolök
100 g salami, skuren i strimlor

Eller:
1 dl hackade soltorkade tomater
100 g fetaost i tärningar
1/2 dl hackad färsk basilika

Eller:
100 g rökt skinka i tärningar
1/2 röd paprika i tärningar
1 msk färsk oregano

Gör så här

Sätt ugnen på 250°.

Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölken och bearbeta degen ordentligt. Rör till sist ner den önskade fyllningen. Fördela degen i muffinsformar och strö över osten.

Grädda matiga muffins mitt i ugnen i cirka 12 minuter (små) eller cirka 18 minuter (stora).
Visningar:
2846
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Muffins recept
LCHF - Frukostm
över 2 månader
Jennys potatisb
av JennyV
över 2 månader
Raspberry Choco
över 2 månader
Muffins med Pol
över 2 månader
American Bluebe..
av Maja75
över 2 månader