Matjessill i gravlaxsås

Sill och gravlaxsås brukar traditionellt sett inte höra ihop, men det är faktiskt en spännande och vågad kombination - en ny och oväntad smaksensation för middags- eller supégästerna.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 ägg
2 matjesfiléer, hela eller skurna
1 dl majonnäs
1½ msk svensk, söt senap
2 tsk fransk, ljus och osötad senap
1 msk strösocker
1 tsk HPsås
3/4 dl finskuren dill
Dillkvistar

Gör så här

Koka äggen, spola dem med kallt vatten och skala dem. Låt matjesfiléerna rinna av väl och lägg upp dem på ett fat.

Rör samman majonnäs, senap, socker, HP-sås och finskuren dill till en kraftig sås. Låt den stå 10 minuter så att sockret löser sig. Rör om igen och häll såsen över sillen.

Dela äggen i halvor och lägg dem runt sillen. Garnera med dillkvistar mitt på och servera.
Visningar:
1282
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Matjessill recept
Matjessillbakel..
av majamia
över 2 månader
Dansk gravlaxså..
av MrsC
över 2 månader
Matjesilltårta
över 2 månader
Västerbottenche
över 2 månader
Gammeldags sill
av lennali
över 2 månader
Sillabakelse
av MrsC
över 2 månader