Matmuffins

Ett anpassat recept som passar för alla

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 ca

Ingredienser

2 st ägg eller äggersättning , t ex 1,5 tsk husk uppvispat med 1,5 dl kokande vatten
3 dl gräddfil eller 1 fp iMat
1 dl olja (jag använder rapsolja)
3 dl vetemjöl (eller fin glutenfri mix)
3 dl råg- / grahamsmjöl (eller grov glutenfri mix)
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl fyllning: t ex rökt skinka , bacon , salami eller annat kött , broccoli , brysselkål , champinjoner , riven morot
1 dl gul lök , purjolök
3 tsk pepparrot (ev)
3 dl riven ost (vanlig eller fetaost)

Gör så här

Rör ner fyllningen i mjölblandningen och blanda ner allt i äggblandningen. Klicka ut i stora muffins-formar och strö över den rivna osten

Grädda i 225 grader i 15-20 min eller tills de har fått fin färg.

Servera till soppa eller en kopp te.
Visningar:
6230
Sparat:
100

LIKNANDE RECEPT

Matmuffins recept
Matmuffins: - v..
av ros
över 2 månader
Mumsiga matmuff
över 2 månader
Matmuffins med
över 2 månader
Pizzamuffins
över 2 månader
Matmuffins med
av vanilj
över 2 månader