Matmuffins med keso och bacon

Andra muffinsen blev matmuffins till en något sen frukost.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Matmuffins med keso och bacon

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
200 g keso
1 dl vatten
½ dl matolja

Fyllning:
1 pkt tärnad bacon
4 vitlöksklyftor
1 dl riven ost
1 msk oregano
50 g keso
1/4 hackad purjolök

Gör så här

* Sätt ugnen på 200°C och smörj muffinshålen i en muffinsform. Det går att använda muffinsformar i papper också, men de är svåra att få av matmuffinsarna.
* Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ställ åt sidan.
* Ta fram matberedaren och sätt i degkrokarna. Häll i äggen, keson, vattnet och oljan och sätt igång maskinen, så allt blandas.
* Häll i mjölblandningen i matberedaren och blanda.
* Stek bacontärningarna och pressa vitlöken och låt den steka med.
* Blanda ost, oregano, keso och purjolök i skålen du hade till mjölblandningen.
* Häll i vitlöksbaconen i ostblandningen och rör ihop.
* Blanda fyllningen med muffinssmeten i matberedaren.
* Klicka ut en rejäl matsked smet i varje muffinsform och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
* Servera med ett glas kall mjölk och en sallad!
Visningar:
16175
Sparat:
318

LIKNANDE RECEPT

Matmuffins recept
Matmuffins: - v..
av ros
över 2 månader
Mumsiga matmuff
över 2 månader
Pizzamuffins
över 2 månader
Matmuffins med
av vanilj
över 2 månader
Matmuffins med
av Namnam1
över 2 månader