Mazariner

Så goda att de tar slut samma dag.

Betyg (5 röster)
Antal personer
Ca 25 st
Mazariner

Ingredienser

Mördeg med ägg:
4 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
2 medelstora kokta kalla potatisar
1 dl (ca 65 g) sötmandel
2 bittermandlar (eller 1 - 2 droppar bittermandelarom)
0,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl florsocker
1,5 msk vatten

Gör så här

Ugn: 175-200 grader

Gör mördegen, rulla den i längder och dela dem i 25 lika stora bitar. Tryck ut dem i bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt på ugnen.

Fyllningen: Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den i smeten. Mal mandeln. Tillsätt den och vetemjölet blandat med bakpulver.

Fyll de degklädda formarna till 2/3 med fyllningen. Grädda dem på plåt mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något (men inte ur engångsformarna, de ger ett bra skydd vid förvaring).

Glasyren: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.
Visningar:
13452
Sparat:
337

LIKNANDE RECEPT

Mazariner recept
Blåbärsmazarine..
över 2 månader
Jockes Magiskt
av Juaqin
över 2 månader
Nutella mazarin
av lennali
över 2 månader
Mazarinkladdkak..
av marjaf
över 2 månader
Päronmazarinkak..
av kladdus
över 2 månader
Mazariner
av tina62
över 2 månader