Mazariner

Lättgjorda och goda mazariner.

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 36 st
Mazariner

Ingredienser

Mördeg:
5 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
1 krm hjorthornssalt

Fyllning:
500 g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör
5 ägg

Glasyr:
½ paket florsocker
Lite vatten

Gör så här

Blanda ihop mördegen. (det är viktigt att degen är ganska mjuk och smidig. Om den är för hård fastnar den lätt i formarna. Om den känns för hård brukar jag blanda i några droppar vatten) Ställ kallt medan du gör fyllningen.

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (med elvisp)

Gör 36 bitar av mördegen. Kläm ut dem i mazarinformar och klicka i fyllningen. Grädda i 175 grader ganska långt ner i ugnen till mördegen fått lite färg.

Töm formarna (naturligtvis inte om du har engångsformar) och låt mazarinerna kallna med ovansidan mot bordet.

Blanda glasyren och bred den på de avsvalnade mazarinerna. Låt glasyren torka.
Visningar:
8066
Sparat:
107

LIKNANDE RECEPT

Mazariner recept
Blåbärsmazarine..
över 2 månader
Jockes Magiskt
av Juaqin
över 2 månader
Nutella mazarin
av lennali
över 2 månader
Mazariner
över 2 månader
Mazarinkladdkak..
av marjaf
över 2 månader
Päronmazarinkak..
av kladdus
över 2 månader