Mazarinkaka

Mmmmm , supergod. Men nästan bättre när den stått någon dag och fått "mogna".

Betyg (0 röster)
Antal personer
30-35 st

Ingredienser

400 g rumsvarmt margarin
6 dl strösocker
4 ägg
1 1/2 dl sötmandel
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ytterligare en stund.

Mal mandeln och rör ner. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.

Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna.

Grädda i 200 grader i 15 minuter.

Skär kakan i rutor, när den kallnat, och sikta över florsocker.

Låt den med fördel stå en dag och mogna för smakens skull!
Visningar:
2326
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Mazarinkaka recept
mazarinkaka med..
över 2 månader
Päronmazarinkak..
av kladdus
över 2 månader
Norrnäskaka
av lennali
över 2 månader
Mazarinkaka med..
av tina62
över 2 månader
Mormors mazarin
av Linn_Z
över 2 månader
Dorthe´s mazari
över 2 månader