Mazarinkaka i långpanna

Har ej provat

Betyg (3 röster)
Antal personer
1 Långpann

Ingredienser

Botten:
400 gram smör , smält
4 st ägg
6 dl strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja
3 dl mjölk
1 msk smör , att smörja formen
2 msk ströbröd att bröa formen

Garnera alt.1:
1 dl florsocker

Garnera alt.2 :
8 dl florsocker
4 msk vatten
6 droppar karamellfärg, röd

Gör så här

Gör så här:

Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Blanda det smälta smöret , mjölken och smaksätt med bittermandelolja (alt.2 x 0,5 gram saffran).
Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om.
Häll smeten i långpannan.
Grädda i 175 grader ca. 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar.
Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över.
Garnera alt. 2 Rör ihop en florsockerglasyr, 8 dl florsocker och ca. 4 msk vatten och några droppar karamellfärg. För tjock ta mer vatten, för lös ta mer florsocker. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan.
Variera karamellfärg röd / grön / gul, så kan du få en svag rosa ,grön eller gul färg.
Visningar:
8936
Sparat:
123

LIKNANDE RECEPT

Mazarinkaka recept
mazarinkaka med..
över 2 månader
Päronmazarinkak..
av kladdus
över 2 månader
Norrnäskaka
av lennali
över 2 månader
Mazarinkaka med..
av tina62
över 2 månader
Mormors mazarin
av Linn_Z
över 2 månader
Dorthe´s mazari
över 2 månader