mazarinkaka med hallonglasyr

mumsigt

Betyg (9 röster)
Antal personer
12-16 bita
mazarinkaka med hallonglasyr

Ingredienser

175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt

Garnering:
färska eller frysta hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon. Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.
Visningar:
11762
Sparat:
304

LIKNANDE RECEPT

Päronmazarinkak..
av kladdus
över 2 månader
Norrnäskaka
av lennali
över 2 månader
Mazarinkaka med..
av tina62
över 2 månader
Mormors mazarin
av Linn_Z
över 2 månader
Dorthe´s mazari
över 2 månader
Mazarinkaka med
över 2 månader