Mazarintårta

Lika bra att göra dubbel sats på en gång, är så förförisk god att det behövs 2 st vid varje tillfälle.

Betyg (5 röster)
Antal personer
12 bitar
Mazarintårta

Ingredienser

2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
3 bittermandlar
300 g mandelmassa
75 g kallt smör eller margarin
2 ägg

Garnering:
1 msk vatten
5 msk florsocker
Körsbär / cocktailbär
(brukar göra dubbel sats av glasyren , tycker att receptet är i snålaste laget)

Gör så här

Lägg vetenjöl och socker i en matberedare. Tillsätt matfettet skuret i bitar och äggulan. Kör allt till en smidig mördeg.

Tag upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta samman. Platta ut den till en tunn kakak på en bit plastfolie. Täck degen med folien och låt den stå kallt i minst 15 min.

Riv bittermandeln fint. Skär mandelmassan och matfettet i bitar. Lägg det i matberedaren och kör några varv. Tillsätt äggen, ett i taget, och kör allt till en smidig smet. Smaksätt med bittermandeln.

Klä en form, helst med löstagbar botten, med mördegen. Häll i fyllningen och grädda i 200 grader ca 25 min.
Låt kakan svalna en stund. Lossa sedan kanten på formen och låt kakan kallna.

Rör samman vatten och florsocker. Bred glasyren över kakan och garnera med halverade körsbär/cocktailbär.
Visningar:
7365
Sparat:
220

LIKNANDE RECEPT

Mazarintårta recept
Mormors mazarin..
av Annras
över 2 månader
Mazarintårta..
av maneten
över 2 månader
Mazarintårta
av ros
över 2 månader
Mazarintårta
av Fin
över 2 månader
Mazarintårta me
av tina62
över 2 månader
Mimosatårta
över 2 månader