Medelhavsgryta

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4-6 hummer- eller kräftstjärtar (råa)
1 dl olivolja
1 dl finhackad lök
2 krossade vitlöksklyftor
1 tsk söndersmulad salvia
1 dl torrt vitt vin
2 msk tomatpure
1 dl fiskbuljong
2 lagerblad
1 tsk salt
ca 1 kilo blandad fisk (beroende på kassan)
2 hg musslor
2 msk finhackad persilja
1 msk rivet citronskal

Gör så här

Värm oljan i en stor, tjockbottnad gryta, tillsätt löken och låt den puttra under omrörning tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök och salvia och låt det fräsa i någon minut. Rör ut tomatpuren i 2 dl ljmmet vatten. Häll det i grytan och tillsätt lagerblad och salt. Låt såsen sjuda under lock på svag värme i 7-10 minuter. Lägg i hummer- eller kräftstjärtarna och häll i vinet. Låt allt koka kraftigt i ytterligare 5 min. Skär den rensade fisken i 5 cm tjocka portionsbitar. Tillsätt dem och fiskbuljongen och låt rätten sjuda i ca 5 minuter. Blanda försiktigt ner musslorna och hetta upp grytan. Servera med kokt potatis eller ris.
Visningar:
1404
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Medelhavsgryta recept
Medelhavsgryta ..
av Nettie
över 2 månader
Medelhavsgryta
över 2 månader
Medelhavsgryta
av Queenie
över 2 månader
Limaböngryta
över 2 månader
Medelhavsgryta
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR