Medelhavsgryta

Fisken smakar fantastiskt i denna delikata tomat-, vitlök- och olivsås. Rätten går mycket snabbt att tillaga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg vit fiskfilé
½ dl vetemjöl
½ tsk gurkmeja
½ tsk nymald svartpeppar
1 msk olivolja
2 gula lökar
½ fänkål , ca 125 g
1 dl tomatpuré
4 dl passerade tomater
3 vitlöksklyftor
50 g svarta urkärnade oliver
2½ dl fiskbuljong
Salt
svartpeppar
½ dl hackad persilja

Gör så här

Skär fisken i stora tärningar, ca 4x4 cm. Lägg tärningarna i en plastpåse tillsammans med mjöl, gurkmeja och peppar. Skaka påsen tills fisken är jämnt täckt av mjölblandningen. Ta ut fisken från påsen och släng resterande mjöl.

Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på hög värme. Bryn fisken runt om i ca 2 minuter tills den är gyllene. Ta ur fisken och låt den rinna av på hushållspapper.

Skiva löken och fänhålen fint och bryn dem i samma stekpanna i ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vitlök, oliver och buljong. Koka upp och sätt sedan ner värmen. Låt sjuda i 10 minuter tills såsen börjar tjockna.

Lägg fisken i såsen och koka i ytterligare 5 minuter tills fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera.
Visningar:
1283
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Medelhavsgryta recept
Medelhavsgryta ..
av Nettie
över 2 månader
Medelhavsgryta
över 2 månader
Medelhavsgryta..
över 2 månader
Limaböngryta
över 2 månader
Medelhavsgryta
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR