Medelhavsjärpar med krämiga champinjoner.

Mat till fredagsmiddag

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 gr köttfärs
2 ägg
1/2 dl ströbröd
1 gul lök, finhackad
1/2 dl oliver, finhackade
1/2 dl soltorkade tomater, finhackade
2 msk bladpersilja, finskuren
2msk smör
1,5 tsk salt
1 krm peppar
200 g små champinjoner
2,5 dl mellangrädde
1 röd chile, skuren i skivor
persilja

Gör så här

Blanda färsen med ägg och ströbröd.
Vänd ner lök, oliver, tomater och persilja.
Salta och peppra.Forma färsen till järpar
och stek i lite smör på medelhög värme i ca 8 min tills
de fått fin färg och är genomstekta.
Stek champinjonerna på hög värme
i smör tills de är gyllenbruna.
Sänk värmen och tillsätt
grädde och chili.
Låt småpputtra ett par minuter
och smaka av med salt.
Servera järparna med gräddkokta
champinjoner och couscous.Garnera
gärna med strimlad persilja.
Visningar:
966
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Medelhavsjärpar..
av enAnnan
över 2 månader