Medelhavsmuffins

matiga muffins som passar som tillägg till matlådan eller hemma istället för vanligt bröd

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 dl durumvete
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
svartpeppar
2 ägg
1 dl oliv eller rapsolja
2 dl mjölk
1 burk kesella
3 msk pesto , röd eller grön beroende på vad man gillar
150 - 200 g fetaost
8 - 10 st soltorkade tomater
1/2 dl färsk eller fryst basilika
saltflingor , typ gourmetsalt

Gör så här

Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål och vispa försiktigt ner olja, mjölk, kesella och pesto i äggsmeten. rör sedan ner tärnad fetaost, tomaterna och basilikan. rör försiktigt ihop allt i mjölblandningen. Skeda upp i muffinsformar. Strö på salt och grödda i 200 grader ca 20 minuter.
Visningar:
929
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Medelhavsmuffin
av MrsC
över 2 månader
Medelhavsmuffin
av Aron
över 2 månader