Medelhavsräkor

Laga denna delikata pasta med smak av Medelhavet. Färska örter, citron och buljong är nyckeln till de ljuvliga aromerna.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

350 g spaghetti
450 g medelstora räkor
2 vitlöksklyftor , finhackade
½ dl hackad gul lök
2 msk färsk hackad persilja eller 2 tsk torkad
2 msk färsk hackad basilika eller 2 tsk torkad
2 msk färsk hackad koriander
½ tsk riven stark chilifrukt
2 msk färskpressad citron
½ dl hönsbuljong

Gör så här

Koka spaghettin enligt paketets anvisningar men tillsätt inte salt. Skala räkorna, finhacka vitlök, hacka lök samt örterna. Riv chilifrukten och pressa citronen.

Hetta upp hönsbuljongen i en stek- eller wokpanna. Tillsätt vitlök och gul lök, fräs i ca 2 minuter under omrörning.

Blanda i räkor, persilja, basilika, citronsaft och chilifrukt. Rör om i ca 5 minuter.

Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg upp den på ett serveringsfat. Häll över räkblandningen samt koriandern och servera genast.
Visningar:
1764
Sparat:
106

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.