Medelhavsrulle med citrontopping

Underbar måltid som fyller köket med både doft och smak från sydligare länder.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g lammfärs
3 skivor formbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1 msk riven lök
1 ½ tsk salt
2 krm peppar
1 tsk rosmarin
100 - 200 g fetaost

Grönsaksröra:
1 gul lök
2 paprikor , valfri färg
1 squash
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk oregano
10 svarta oliver
Smör till stekning

Strössel:
½ Dl flagnad mandel
¾ dl bladpersilja
Rivet skal av 1 citron
1 msk olja
½ krm salt
1 msk riven parmesanost

Serveras med:
klyftpotatis
tzatziki

Gör så här

Kantskär brödet och smula skivorna i en skål. Häll över mjölk. Blanda med färs, ägg, lök, salt, peppar och rosmarin. Platta ut färsblandningen på bakpapper. Lägg osten i mitten och rulla ihop. Lägg limpan i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen. Färsen är genomstekt vid 70 grader innetemperatur, det tar 40-50 minuter.

Grönsaksröra: skala löken. Ansa och kär ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa lök och sedan squash. Pressa i vitlök och lägg i paprika. Fräs ca 5 minuter. Tillsätt tomater, salt och oregano. Låt sjuda 5 min. vänd ner oliverna.
Strössel: Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka persiljan. Blanda försiktigt mandel, persilja, citronskal, olja, salt och ost. Servera köttfärslimpan med potatisklyftor, grönsaksröra och tzatziki.
Visningar:
991
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.