Medhavsrulle med citrontopping

Doft och smak från sydligare länder.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 port

Ingredienser

500 g lammfärs
3 skivor formbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1 msk riven lök
1,5 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk rosmarin
110-200 g fetaost

Grönsaksröra:
1 gul lök
2 paprikor, valfri färg
1 squash
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk oregano
10 svart oliver

Strössel:
0,5 dl flagad mandel
¾ Dl blandpersilja
Rivet skal av 1 citron
1 msk olja
½ Krm salt
1 msk riven parmesanost

Gör så här

Kantskär brödet och smula skivorna i en skål. Häll över mjölk. Blanda med färs, ägg, lök, salt och peppar samt rosmarin. Platta ut färsblandingen på bakpapper. Lägg osten i mitten och rulla ihop. Lägg limpan i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen. Färsen är genomstekt vid 70 grader innetemperatur, det tar 40-50 minuter.

Grönsaksröra:
Skala löken. Ansa och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa lök och sedan squash. Pressa i vitlök och lägg i paprika. Färs i ca 5 minuter. Tillsätt tomater, salt och oregano. Låt sjuda 5 minuter. Vänd ner oliverna.

Strössel. Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka persiljan. Blanda försiktigt mandel, persilja, citronskal, olja, salt och ost.
Servera köttfärslimpan med potatisklyftor, grönsaksröra och tzatziki.
Visningar:
617
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.