Melomakarona

En grekisk tradition. Kakor doppade i honung.

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 48 st
Melomakarona

Ingredienser

2,5 dl rapsolja
2,5 dl smält smör
1 dl socker
2,5 dl färsk apelsinjuice
2 tsk bikarbonat
1 dl conjak (valfritt)
rivet apelsinskal 2 apelsiner
ca 1,3 kg mjöl
2 dl grovhackade valnötter
kanel

sockerlag
2,5 dl flytande honung
2,5 dl vatten
2,5 dl socker

Gör så här

Vispa oljan med smöret och sockret. Tillsätt bikarbonat utrört i juicen, conjaken och rivet apelsinskal. Vispa ihop. Arbeta in mjölet i degen så mycket det krävs för att det ska bli mjukt. Knåda och forma till äggformade kakor ca en handfull stora. Lägg upp på plåt. Baka i 175 gr 25-30 min.
Koka ihop ingridienserna till lagen ca 5 minuter.
Doppa sen en ljummen kaka åt gången i sockerlagen låt "bubbla klart", lägg upp på ett stort fat ett lager åt gången , dofta över kanel och strö över valnötter gör likadant nästa lager. Låt stå och dra ät och njut.
Jag blir sugen bara av att skriva receptet.
Visningar:
5154
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR