Melonkompott med ingefära

Saftig melon får sötma från kryddig aprikos- och ingefärssås. Det är gott att servera en bit saftig sockerkaka till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 dl konserverade aprikoser i egen juice
½ dl Apricot Brandy (eller aprikos- eller apelsinnektar)
2 msk pressad citronsaft
1 msk strimlat apelsinskal
1 tsk malen ingefära
1 mogen honungsmelon
1 mogen cantalopemelon
1/4 vattenmelon
Apelsinskal
Citronskal

Gör så här

Skär de konserverade aprikoserna i stora bitar och blanda med brandyn (nektar), citronsaften, apelsinskalet och ingefäran i en kastrull. Koka långsamt upp på medelvärme och låt det sjuda under omrörning, ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.

Skala melonerna och ta bort kärnorna. Tärna fruktköttet i ca 2,5x2,5 cm stora tärningar.

Blanda melontärningarna i en stor skål. Vänd ner aprikosblandningen och blanda försiktigt. Lägg upp i portionsskålar. Garnera med citron- eller apelsinskal. Det smakar gott att servera en bit sockerkaka till varje portion, att suga upp den goda fruktsåsen med.
Visningar:
925
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.