Melonsallad med basilikakräm

Kan med fördel serveras som en förrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 morot
1 äpple
2 små mogna meloner
80 g rökt skinka, ca
200 g majs i burk, ca
1 dl gröna ärtor

Basilikakräm:
1 kruka basilika
2 dl matlagningsyoughurt
Lättmajonnäs, ca 3/4
Salt
Peppar

Gör så här

Skala moroten och skär den i små tärningar. Koka tärningarna några minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vatten och spola morotstärningarna i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
Skala eventuellt äpplet. Kärna ur, skär det i tärningar. Halvera melonen och kärna ur. Gröp ur fruktköttet och tärna det. Tärna skinkan. Blanda samman morot, äpple, melon, skinka, majs och ärtor. Lägg det i de urgröpta melonskalen. Hacka basilikan fint och lägg alla såsingredienser i en mixer och kör till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Bjud såsen till melonsalladen. Serveran gärna dillkokt potatis till eller pasta går också bra. Glöm inte det nybakade brödet.
LYCKA TILL !
Visningar:
1560
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Melonsallad recept
Baconkyckling m..
av ros
över 2 månader
Melonsallad med
av lennali
över 2 månader
Tomat- och vatt
över 2 månader
Gurk- och melon
av lennali
över 2 månader
Svalkande melon
av tina62
över 2 månader