Melontårta

Den här lätta melontårtan är ett bra alternativ till gräddtårtor. Med friska melontärningar och mandarinklyftor som bäddas in i en syrlig citronmarmelad blir tårtan fräsch och len.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar

Ingredienser

3 sockerkaksbottnar
2 dl vaniljkräm av marsamkräm för kokning
1 burk mandarinklyftor, 200-300 g
2-3 dl tärningar av honungsmelon
1 dl citronmarmelad
12 msk vatten
Gärna blad av t.ex. citronmeliss

Gör så här

Lägg den understa tårtbottnen på ett vackert fat och täck med hälften av marsankrämen. Lägg på nästa tårtbotten och bred över resten av marsankrämen. Täck med den översta bottnen och tryck till helt lätt.

Låt mandarinklyftorna rinna av. Lägg melontärningarna och mandarinklyftorna på tårtan, antingen lite blandat eller i ränder.

Smält marmeladen tillsammans med vattnet i en kastrull. Häll marmeladen över frukten så att den blir helt täckt. Ställ tårtan kallt i minst 6 timmar. Garnera med gröna blad.
Visningar:
2405
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR