MEXI GRYTA / Räkor

Den här lite pepparstarka räkgrytan passar även bra när du ska bjuda många. Receptet är bara att dubbla och mycket går att förbereda.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 personer
MEXI GRYTA / Räkor

Ingredienser

300-400 g skalade räkor (ca 1 kg oskalade)
2 gula lökar
1 grön paprika
1 burk konserverade skivade champinjoner (ca200 g )
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vit eller svart peppar
1 krm cayenpeppar
½ dl konsentrerad apelsinjuice
1 dl vatten

Gör så här

Skala och hacka löken.
Skölj och kärna ur och strimla paprikan.
Låt champinjonerna rinna av.
Fräs lök och champinjoner i smöret i en låg vid kastrull. Strö över vetemjölet och rör om.
Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt, och kryddor.

Låt koka i 10 minuter.

Tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten och låt allt bli genomvarmt.

Servera med kokt ris och gärna ett gott bröd till.
Visningar:
2839
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Räkor recept
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader